Victoria, Bc Perkara Yang Boleh Dilakukan: Royal British Columbia Museum

Victoria, Bc Perkara Yang Boleh Dilakukan: Royal British Columbia Museum – Museum Royal British Columbia terletak di Victoria, British Columbia dan menawarkan berbagai pameran yang menunjukkan sejarah awal dan sosial daerah tersebut. Museum Royal British Columbia didirikan pada tahun 1886 dan awalnya dibuka di sebuah stan di Capitol kota. Ia kemudian ditempatkan di gedung pengadilan asli, dan kemudian dipindahkan ke sayap barat gedung legislatif pada tahun 1898.

Victoria, Bc Perkara Yang Boleh Dilakukan: Royal British Columbia Museum

 Baca Juga : Pemerintah Kanada Mendukung Masyarakat Pendidikan Budaya Secwepemc

Sejarah

secwepemc – Victoria, Bc Masalah Yang Bisa Dicoba: Royal British ColumDi 1913, selaku sebahagian dari Akta Muzium, muzium sudah diserahkan daya pembedahan rasmi, serta di 1921, muzium itu bertumbuh ke ruang dasar tanah kapak timur Badan Perwakilan. Ruang luar, yang dikenali selaku Thunderbird Park, sudah ditambahkan ke keringanan di 1941, yang dimaksudkan selaku ruang demonstrasi buat pilar totem dari koleksi muzium, namun oleh 1950, kondisi luar sudah menimbulkan kemerosotan yang ketara pada bentuk. Kutu totem asal sudah dipindahkan ke dalam, dengan replika mengambil alih mereka halaman hari ini. Suatu gedung muzium terkini dibina pada 1960 akhir buat menampung koleksi yang terus menjadi bertambah, dengan awal muzium pada orang marak di rumah ketika di 1968.

Di 1979, demonstrasi asal usul awal jadi muzium itu dibuka, menunjukkan permulaan tujuan muzium itu. Berikutan Akta Muzium 2003 yang terkini, Royal British Columbia Museum serta Thunderbird Park berasosiasi bersama dengan Arkib Area British Columbia, Carillon Belanda, serta Sekolah St. Annes Schoolhouse serta Helmcken House memiliki buat membuat Royal British Columbia Museum Corporation. Hari ini, gedung perbadanan itu membuat area adat Victoria. bia Museum

Pameran dan Koleksi Tetap

Muzium Royal British Columbia dibahagikan pada 2 bahagian, dengan berikan pijakan pada asal usul awal jadi serta adat. Bahagian Asal usul Alam muzium mempamerkan ilustrasi 750, 00, terutamanya ditemui di area British Columbia serta area sekelilingnya. Kepelbagaian koleksi dibahagikan pada aspek botani, entomologi, herbologi, ichthyology, ilmu hewan invertebrat, mammalogi, ornitologi, serta paleontologi. Di antara Galeri Asal usul Alam, menguraikan pijakan pada era kemudian, saat ini serta era depan hidupan buas di British Columbia. An Era ais area memiliki fosil yang melampaui 80 juta tahun, bersama dengan mural serta tamasya yang melukiskan era prasejarah. Di dalam Hutan Pantai serta Muara sungai Bengawan Fraser menguraikan, diorama menerangi kehidupan kontemporari di area dengan pijakan pada pemuliharaan serta pemuliharaan, sedangkan Stesen Lautan serta Seashore demonstrasi menunjukkan haiwan hidup dari perairan British Columbia dalam paparan interaktif. A Peraturan Hawa Demonstrasi pula membentangkan paparan pembelajaran hal kemampuan opini pergantian hawa di rantau ini dalam era yang hendak tiba.

Bahagian Asal usul Orang muzium ini mengandungi 2 bahagian yang berbeza: Galeri Asal usul Moden serta pula Galeri Orang Awal. A Badan Era demonstrasi direka wujud dalam style rumah dini muzium di Gedung Capitol serta memiliki artifak dari era 20, tercantum mainan, busana, perlengkapan serta elektronik. Asal usul bos merupakan pijakan dari Bos Lama demonstrasi, bimbingan yang mengizinkan pelawat buat meneroka replika gedung serta perniagaan dari era ke- abad dari kejiranan Chinatown Victoria. The HMS Discovery, suatu replika laut bernilai besar kraf 1789 Kapten George Vancouver, merupakan demonstrasi walkthrough yang didedikasikan buat asal usul marin British Columbian coast. Di dalam Industries demonstrasi, bentuk meneroka 3 pabrik dini yang membuat rantau ini: perlombongan arang batu, pemotongan, serta kincir sawit. A Gold Rush Demonstrasi pula menguraikan tipe kencana yang ada di sejauh Bengawan Fraser serta spesifikasi opini Rush Gold 1858 di rantau ini.

Program Galeri Orang Awal, dibuka 1n 1977, mempamerkan asal usul asal usul negara- negara asli British Columbia pada tahun 10, 00. Semenjak 2010, muzium ini sudah berkolaborasi dengan berkas Pertubuhan Bangsa- bangsa Bersuatu buat mengembalikan sebagian koleksi artifak bersih serta kulturnya pada pemilikan kaum asal mereka. Galeri hari ini memantulkan kegiatan dengan berkas Pertubuhan Bangsa- Bangsa Bersuatu serta impak pemberitahuan Kanada kepada sumbangan Keterangan PBB 2016 hal Hak- hak Orang Asal.

A Badan Totem demonstrasi menguraikan seni memiliki pilar memiliki bernilai besar serta catatan pahatan orang Bangsa- bangsa Bangsa- Bangsa Awal Tepi laut Laut, dan masker moden serta karya- karya pahatan lain dari artis- artis adat kontemporari. A Nisgaa, Orang Bengawan Nass demonstrasi didedikasikan buat asal usul kaum sejauh Bengawan Ness, tercantum penambakan tanah nenek moyang mereka serta pengisytiharan hak mereka sendiri kerajaan di 2000. Suatu rumah seremoni hajatan, yang Jonathan Hunt House, mempertunjukkan pimpinan Kwakwakawakw yang asli, sedangkan a Rumah Kekuli Pit mempamerkan bentuk rumah masa adem orang Secwepemc. A Pahatan Haida Argillite karakteristik demonstrasi lebih dari buatan pahatan 150 yang disumbangkan pada muzium di 1978 serta menggantikan asal usul pahatan argillit di golongan orang Haida. An Bahasa Hidup Kita Demonstrasi pula berikan pijakan pada kepelbagaian bahasa British Columbia, mengizinkan para wisatawan mengikuti lebih banyak bahasa pribumi 34 di stesen demonstrasi multimedia.

 Baca Juga : Kisah Bronx: van cortlandt park USA

Pengaturcaraan dan Pendidikan yang berterusan

Muzium Royal British Columbia merupakan rumah untuk IMAX Victoria, yang menawarkan pancaran pentas serta filem pembelajaran yang dibentangkan bersama dengan demonstrasi muzium. Karcis bisa dibeli buat filem orang ataupun selaku sebahagian dari pakej dengan kerasukan muzium. IMAX Victoria pula bisa menampung berkas sekolah, yang mengizinkan edutif buat memilah dari pustaka ajuan era kemudian buat dipasangkan dengan kurikulum ketika buat ekspedisi alun- alun. Acara filem tahunan dihoskan di keringanan itu, mengantarkan 5 minggu ajuan dokumentari.

Muzium ini menawarkan beraneka program pembelajaran buat partisipan seluruh tingkatan baya. Program anak- anak tercantum kem- kem setiap hari, tidur muzium, keluarga petang Ahad, serta kelab anak- anak yang menawarkan kad kemampuan muzium serta manfaat buat wisatawan belia. Pengaturcaraan berusia merangkumi siri kuliah, malam pembicaraan, jam aman muzium, kem berusia, lawatan alun- alun luar berjudul, pembicaraan durasi makan tengah hari, serta aktiviti berkas masyarakat berumur.